Gość Marta Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Dzień dobry, jestem 6 dni po operacji usunięcia wyrostka robaczkowego. Było to ostre ropowicze zapalenie bez powikłań (przynajmniej jak na razie). Jednak zrobił mi się bardzo odstający i twardy brzuch,prawie jak w ciąży. Czy to normalne czy powinnam się przejmować? z góry dziekuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Jeśli brak podwyższonej temperatury, bólu brzucha to nie powinno to być nic niepokojącego. W innym wypadku najlepiej skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 W moim przypadku było podobnie. Ostre zapalenie wyrostka, operacja, 4 dni w szpitalu, i przez tydzień było dobrze. Po tygodniu, jeszcze przed zdjęciem szwów pojawił się ból po prawej stronie podbrzusza i spora opuchlizna blizny i okolic jednak w moim przypadku bez gorączkowania. Badania wykazały że zbiera się pod szwami ropa i na nowo musieli mnie rozcinać. Tak więc zdjęli szwy, wycisnęli co się dało i puścili do domu. Później przez tydzień do codziennej zmiany opatrunku i płukania rany (bardzo nieprzyjemne). po tygodniu rana w dalszym ciągu otwarta żeby ropa mogła spływać i tylko zmiana opatrunku którą mogłem robić już sam. dopiero po około 3 tygodniach wydzielina ropna zniknęła plus około tydzień krwawienia zanim zaczęło się ziarnicować a następnie skórkować (w skrócie po prostu goić). także niby prosty zabieg a komplikacje na 6 tygdni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi