Gość Dawid Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Mam 15 lat i, jak myslę, od roku mam powiększone lewe jądro. Tydzień temu byłem w szpitalu chirurgicznym i stwierdzono u mnie wodniaka jądra. Ćwiczę na siłowni ( co prawda nie duże obciążenia, ale zawsze to coś ) i zastanawiam się, czy przed usunięciem wodniaka mogę dalej ćwiczyć, ale z mniejszym obciążeniem, czy powinieniem wogóle zaprzestać ćwiczeń ( jeżeli to ma jakieś znaczenie, operacja jest za 2 miesiące )? Moje drugie pytanie dotyczy bezpłodności. Czy jest to prawdopodobne, że będe bezpłodny, w związku z tym że przez tak długi czas (rok) nie miałem operacji usunięcia wodniak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Mozna ćwiczyć przed zabiegiem. A wodniak jądra bardzo rzadko wpływa negatywnie na płodność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi