Maciej Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Dzień dobry, mam pytanie czy kość dobrze się zrasta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viktor Kotiuk Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Nie da się ocenić na podstawie tego jednego zdjęcia RTG w jednym rzucie bez dynamiki. Ale zazwyczaj takie złamania 5. palca dobrze się goją i rzadko wymagają interwencji, nawet jeśli doszło do przemieszczenia. A tutaj nie ma prawie żadnego przemieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Zdjęcie było zrobione po 3 tyg. 8 maja chce wrócić do pracy, czy mogę ? będzie 5 tyg od urazu. Domyślam się, że boleć przy nadwyrężeniu będzie jeszcze długo. Nie jest też możliwe, że tam mi coś przeskakuje ? Pewnie dziwne objawy przez obrzęk ? Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viktor Kotiuk Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zazwyczaj po trzech tygodniach nigdy nie widzimy zespolenia na zdjęciach rentgenowskich. Więc tutaj też nie widzę żadnego zespolenia. Ale takie złamania zwykle zrastają się w ciągu 4 tygodni. A na zdjęciu rentgenowskim widzimy zrost w 6 tygodniu. Dlatego skupiamy się na czasie od urazu i zespole bólowym. Jeśli nie ma bólu + minęły 4 tygodnie, to pozwalamy chodzić jak zwykle, nawet jeśli na RTG nie ma zrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Jest ból, jak dziwnie stanę, ale już z tygodnia na tydzień co raz mniejszy. Staram się mało chodzić, ale po 5 tyg chyba, wracam do pracy. Buty z twardą podeszwą, od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viktor Kotiuk Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Prawdopodobieństwo, że to złamanie nie zagoi się w ciągu pięciu tygodni jest bardzo małe. W swoim życiu widziałem tylko kilka przypadków, w których te złamania się nie zagoiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filmiarz Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 (edytowane) W dniu 30.04.2023 o 20:33, Maciej napisał(a): Zdjęcie było zrobione po 3 tyg. 8 maja chce wrócić do pracy, czy mogę ? będzie 5 tyg od urazu. Domyślam się, że boleć przy nadwyrężeniu będzie jeszcze długo. https://zalukaj-ekino.pl/filmy/joker/ Nie jest też możliwe, że tam mi coś przeskakuje ? Pewnie dziwne objawy przez obrzęk ? Polecam uzbroić się w cierpliwość i po prostu poczekać. Edytowane 22 Maja 2023 przez filmiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi