_Jassie_X_ Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Cześć! Od 2 lat mam niesprawne kciuki. Problem ma swój początek ponad dwa lata temu. Pracowałam jako masażystka i niestety przez zbyt dużą ilość pracy rozpoczął się stan zapalny. Przez pół roku palce były nieruchome i bolesne. Nikt mi nie pomógł, nie było odpowiednich badań, patrzono na mnie jak na wariatkę. Po pół roku palce jako tako się zregenerowały. Jestem w stanie je zginać, brać lekkie przedmioty (kubek pełen herbaty nie jest niestety lekkim przedmiotem). O powrocie do zawodu nie marzę, chciałabym, aby moje życie codzienne wróciło do normalności. Czy znacie naprawdę dobrych fachowców? Byłam u reumatologów, ortopedów, fizjoterapeutów. Mam dość ciągle nawracającego bólu i utrudnień. Bardzo proszę o wskazówki i namiary na lekarzy. Jestem z Białegostoku, ale odległość nie gra roli, dojadę wszędzie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Synergia_Chorzów Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Witam, Rozumiem zniechęcenie po długiej drodze diagnoz oraz form leczenia ale mimo wszystko proponowałbym konsultacje fizjoterapeutyczną lub ortopedyczną. Z podstawowych form badań diagnostycznych proponowałbym wykonanie badania USG - ma możliwość wskazania struktury, która jest objęta stanem zapalnym i tym samym może być źródłem bólu. W razie braku jasnej diagnozy rozszerzyć można badanie o RM. Szczegółowy wywiad oraz badanie kliniczne (aktywne, pasywne oraz dodatkowe testy kliniczne) powinny pozwolić na postawienie diagnozy i tym samym dobranie odpowiedniej formy leczenia. Np. w formie rehabilitacji. Niestety w rejonie Białegostoku nie mogę nikogo polecić - jestem fizjoterapeutą ze Śląska. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi