Gość klara1988 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Dzień dobry, mam zagwozdkę. W najbliższym czasie będę miała zabieg na łokieć i nadgarstek (zespół cieśni). Proszę powiedzieć, czy należy niezwłocznie rehabilitować rękę, czy w momencie gdy pojawią się zrosty. Pracuję zawodowo jako informatyk i chcę wrócić do pełnej sprawności. Lekarz, który mnie prowadzi, twierdzi, że należy rehabilitować tylko w sytuacji zrostów, nie ma sensu w innym wypadku. Pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gośka Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Jeśli chodzi o zespół cieśni nadgarstka to operacja nie jest wesołym tematem, bo nie zawsze się udaje. Szkoda, że tak późno tutaj trafiłam na forum. Metoda BP jest teraz ciekawym rozwiązaniem w leczeniu zespołu cieśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Synergia_Chorzów Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Witam, Bardzo mało fachowa porada ze strony lekarza dotycząca rehabilitacji. Jak najbardziej należy rehabilitować ręke zaraz po zabiegu operacyjnym. Powstanie zrostów nie jest pożądanym zjawiskiem po operacji i żeby zminimalizować szansę ich powstania niezbędna jest rehabilitacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosc Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Niekoniecznie operacja to najlepsze rozwiązanie . Terapie biologiczne np. Orthokine to nieoperacyjna metoda , które jest też wykorzystywana w takich przypadkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arek Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Według mnie nie ma co obawiać się operacyjnego leczenia zespołu cieśni nadgarstka. Polecam po prostu skontaktować się z kompetentnym ortopedą. Na w razie czego na https://www.adrianstepinski.com/ znajdziecie więcej informacji. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Krueger Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Według mnie nie ma co obawiać się operacyjnego leczenia zespołu cieśni nadgarstka. Polecam po prostu skontaktować się z kompetentnym ortopedą. Na w razie czego naznajdziecie więcej informacji. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patrycja2 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 O tym akurat decyduje lekarz na podstawie wywiadu i badań, m.in. EMG zespołu cieśni nadgarstka. w zasadzie jest to jedyna w pełni wiarygodna metodą diagnostyczna zespołu cieśni nadgarstka. Mąż robił u dr Roli w CM Medicum i akurat leczenie operacyjne było koniecznie. Wszystko się udało bez powikłań, ręka jest już w pełni sprawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 zmien lekarza... polecam ci mojego - dr mrozik https://handproject.pl/. ktos mi tez go na forum wczesniej polecil i jestem bardzo zadowolony z niego. tez mialem zabieg, potem zaczelismy rehabilitacje i w tymmomencie odczuwam moze jakis lekki dyskomfort, ale to wszyskto i jest coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi