Gość Erazmus Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witam, przeszedłem operacje usunięcia żylaków powrózka nasiennego, później wodniaka jądra. Od zabiegu miną rok a moje jądro się powiększyło najądrze jest twarde, żyły trzymające jądro napięte a samo jądro powiększone. Co to może być? Czy to coś groźnego? Mogę stracić jądro? Przy dotyku odczuwam lekki ból. Nie jest za późno? Czy to normalny stan..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Trudno mi oceniać obecnie co dzieje się z jadrem bez bezpośredniego badania. Objawy jakie Pan opisuje mogą świadczyć o wznowie wodniaka jądra. Raczej o niczym groźnym. Taki stan może wymagać ponownej operacji. Najlepiej w tej sprawie udać się ponownie na konsultację do urologa prowadzącego. Zapewne wykonana USG, które konkretnie odpowie na pytanie jaki jest stan kliniczny jądra w chwili obecnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erazmus Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Czy to może być martwica jądra? Hmm nie wydaje mi się aby to był ponowny wodniak jądro jest powiększona ale nie ma tej miękkiej powłoki. A może to jakieś zapalenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi