Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Podejrzenie przewlekłego zapalenia trzustki

Gość monika35

Rekomendowane odpowiedzi

Czesiek,pisales ze jest jeszcze Olina.Ko to?Pamietam ,ze na samym poczatku mojej choroby przeczesywalam internet,szukajac jakichs wiadomosci i na jakims innym forum pisala dziewczyna o tym imieniu,moze to ta sama?

Tak Olina jest na forum Frosta nawet zarejestrowana. Pojawia się tam co jakiś czas i studzi obawy:). Pojawiła się tez Ankel, ale tylko na chwile. Swoją droga możesz się na tym forum zarejestrować i popisać z nią na PV. Pozdrawiam

M69, dziekuje ze pytasz*) Na urlopie udało mi sie unormowac bole i 2 polowa była w miare spokojna. Dzis mam jakis dziwny bol, a nie zjadlam nic złego*( M69, czy Ciebie cały czas bolą plecy? czy wstajesz juz bolem w plecach? Zaczełam brac tauryne, kurkume i pestki wionogron, wszystko w kapsułkach - liczę, że bedzie jakas poprawa. Za kilka dni mam gosci na wakacje i sporo pracy, z siłami roznie bywa*( Wsrod rodziny i znajomych nikt sie nie połapał ze cos nie tak, staram sie zyc jak wczesniej, ale odczuwa duza róznice z tym co było rok temu. Nie chcę narzekac bo wiem ,ze moze byc gorzej, codziennie wieczorem dziekuje ze nie bylo tragedii, ze jakos mija dzien za dniem, tylko czasem łapie mnie taki smutek i zal, bo ciezko moje zycie uznac za normalne. Ale chce i wierze ze sie poukłada, ze jakos to sie poprawi*) Niejola czy TY nasz czytasz, zerkasz tu? Martwie sie o Ciebie, odezwij sie*) MEggi jak u Ciebie? Gaja po urlopie sie pewnie goni z praca i nie ma czasu tu zerkac, co tam u Ciebie?

Pika,ciesze sie ze urlop sie w miare udal.Co do bolu plecow,to teraz nie bola mnie caly czas,raczej od czasu do czasu,jest to taki bol albo rozpierajacy na srodku plecow,albo lewa lopatka.Ale byl wczesniej taki okres ze bolaly mnie non stop.Pytalam juz Ciebie jakis czas wszesniej ale moze nie doczytalas pytania,jak sie czuje Mama:? Dzewczyny rzeczywiscie sie nie odzywaja,mam nadzieje ze u nich wszystko dobrze ,tylko chwilowo nas ,,olaly,,Meldowac sie Baby,Chlopaki tez.

M69, przepraszam wylecieło mi z głowy i nie odp. Mama teraz ma złe wyniki, 2 razy w tyg ma pobierana krew i sprawdzaja co jest przyczyna. Dostała chemie w tabletkach i narazie na tym poprzestają. Podobno to odmiana ktora potrafi byc długo spokoja i nie robic problemow, tego sie trzymamy, a o tej wersji ze jak zaatakuje to nie ma ratunku nie myslimy. Mama ma raka skóry, ale jest on odrebnym rakiem a nie przerzut. Ma na twarzt zmiane i nie chca sie podjąc usuniecia bo mowią ze ja oszpeci, czekamy na wizyte w Lublinie tam chirurgia sie lepiej zna i moze cos poradzi. Ogolnie dlugo to tra, terminy sa jakie sa, a i dowiedziec sie cos od lekarza to szok*( Mama ma zlecenie usuniecia nerki, bo ma na niej torbiele i obraz wg onkologa moze wskazywac ze tam sie moze cos dziac, a ze tata mojej mamy zmarła na raka nerki to niby jest obciazona. To tez chccemy konsultowac w Lublinie. Sie, rozpisałam*) Mama to uparty typ, i ciezko idzie to chodzenie po lekarzach, bo ona jak ja odesla to nie walczy tylko wraca do domu, i tak ja odsyłąja*(

Hej kochane!Przepraszam,że nie zaglądam,ale ciągle w biegu i dziś w nocy jedziemy z dzieciakami nad morze i od rana dźganie kilkusekundowe w lewym boku! Pomijam,że od dwóch dni z kotem u weta siadziałam,bo zachorował bidok na brak sisiania i cewnikować trzeba było,ja chora od klimy w pracy,dziecko ząb zaczął boleć no i ten bok do południa co kilka minut ściskał:(jakby w zagięciu śledzionowym,ale strach jest....Pozdrawiam Was kochane ciepło! idę spać ,bo trzeba wstać o 3 rano,a ostatnie 3 dni mnie nie oszczędzały.Niech się dzieje wola boża! Tylko czemu nieszczęscia chodzą parami???

Simon ,az se dzisiaj ten jezyk dokladnie oblukalam ale ja tam nic u siebie w tym temacie nie widze[a ze wzrok juz nie ten to nawet okolary zalozylam]Swoja droga to dopiero kilka dni temu odnalazlam tego naszego Frosta,ale czytam tylko akies szczatkowe wpisy nie umiem w to wejsc jako w calosc.tylko mi nie radzcie zebym sie zalogowala,bo jeszcze w zyciu nigdzie sie nie logowalami nie umiem,jak juz kiedys pisalam blizej mi do tabliczek glinianych niz do komputera.Pika,a swoja droga na ciebie tez tam trafilam[Zuzu?]Ludziska,od jutra wracam do pracy,po 3 miesiacach zwolnienia,palec niestety nie chce ze mna wspolpracowac,zyje wlasnym zyciem[trwale uszkodzenie stawu],wiec troche sie boje czy sobie poradze.Trzymajcie kciuki.Monia milego wypoczynku.

Simon u mnie jezor niewyparzony i żyje swoim życiem ale nic na nim nie ma*) M69, tak Zuzu to ja*) słąba jestem w zapamietywaniu haseł, liginow i tak dalej i uzywam imion, Zuzu to córcia. M69 - Wybierasz sie do Niemiec w odwiedziny do córki? Kurcze z tym palcem sie powaznie porobiło, niby paluszek a takie problemy, trzymam kciuki zeby sie powoli klarowało*) Niejola plisss odezwij sie, jakos mi tak nijak jak Cie tyle nie ma*(

Wakacje na forum*) Mnie dzis boli z prawej strony , dziwny to ból, i mimo ze biore leki nie mija*( martwie sie ze to od kurkumy, mimo ze biore male dawki. Znowu spadek samopoczucia, ciezko mi sie uspokoic, zaczynam sie bac bo nowy ból i jakis dziwny*( czasem mam dość takiego życia, boje sie ze dostane ozt, jakos taki mam strach, ahh Czytam forum codziennie, majac nadzieje ze cos sie nowego pojawi, ze znajdzie sie jakies leczenie. Monia udanego urlopu*)

Gość Czesiek

Piła teraz ja zadam kilka pytań. Jakie masz zmiany na trzustce?? Masz już zwłóknienia, zwapnienia?? Mocno schudłaś?? Jak z siłami na codzień?? Ile to już trwa?? Jak z resztkami pokarmowymi w kale??

Czesiek*) Mam zanik w głowie trzustki, czyli atrofie, Nie chudne wcale. Na codzien mam staly bol w plecach, i co 3-4 tyg wiekszy tygodniowy bol, spowodowany zjedzeniem czegos niedozwolonego, stresem, czasem nie wiem czym*( Bole mam od 3,5 roku, diagnoze od pół roku. Nie moge powiedziec ze to nie zmieniło mojego zycia, bo ogranicza mocno, zwalaszcza jak boli, nie mam sil czasem na nic. Stracilam zapal do czegolwiek, nie mam zwyczajnie sily. Nie mam raczej resztek w kale, raz na jakis czas mam okresowo biegunki, ale ogolnie badania kału mam ok,

Mi lekarz w klnicie wyjasnil ze atrofia to jakby stłuszczenie trzsutki, w miejscu gdzie jest tłuszcz zanika miąższ trzustki, i stad zanik. Jak pytalam to powiedzial ze nie jest pzt, ale bole i leczenie jest takie samo. Ale od innych lekarz słyszalam ze to pzt, wiec nie wiem jak to jest*( Skąd sie bierze, niby od złej diety, alkoholu, otyłosci, ale w moim przypadku nie wystepuja zaden z tych czynników.

Dziękuję za odpowiedź.Przynajmniej już wiesz co Ci dolega, bo u mnie wszyscy zwalają na ibs, a ja tak czuję, że to trzustka, tylko nie wiem ile jeszcze będę musiaĺa czekać na diagnozę