Gość Wiktorka Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Nigdy nie byłam szczepiona jako dorosła przeciwko żółtaczce. Co wykonać najpierw: wizyta/wizyty u dentysty czy szczepienie przeciw żółtaczce przed operacją piersi? No i mam obecnie miesiączkę. Czy ma to znaczenie w szczepieniu, czy ma wpływ na termin wykonania szczepienia? Dosyć często trochę pobolewa mnie ząb leczony kanałowo przed 5-cioma miesiącami (właściwie też od 5 mies). Nie wiem, czy bedzie leczony czy wyrwany. Czy powinnam najpierw mieć zbadany poziom jakichś przeciwciał przed wykonaniem szczepienia przeciw żółtaczce przed operacją* czy nie? Jakie mogą być skutki uboczne takiego szczepienia, jeśli poziom przeciwciał byłby wysoki i w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwet Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Skoro nigdy nie byłaś szczepiona, to nie musisz badać przeciwciał , tylko odrazu powinnaś się zaszczepić. Szczepienie może być zrobione przed leczeniem zęba albo po. Nie ma to żadnego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi