Gość Gosia Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Dzień dobry. Chciałam zapytać co oznacza takie usg. Wątroba powiększona, wzmożonym echogramie,zatartej echostrukturze,ubogim rysunkiem naczyniowym z cechami stłuszczenia. Pozostałe narządy sa bez zmian. Robiłam badanie krwi i alat i aspat był nieznacznie podniesiony,na żółtaczke typu b byłam szczepiona a wyniki na żółtaczke typu c wyszły ujemnie. Mam 32 lata i jestem otyła waże ok 97 km. Prosze o pomoc co oznaczaja wyniki i co mam dalej robić. Pozdrawiam Gosia. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Taki wynik badania USG wątroby oznacza jej stłuszczenie na podłożu właśnie znacznej otyłości. Jeśli zmniejszy Pani wagę ciała stłuszczenie wątroby też powinno powoli się wycofać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi