Gość Sebastain Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam! Drugiego czerwca tego roku przeszedłem operację usunięcia guzka lewej piersi . Chirurg onkolog zdiagnozował ginekomastię . Operacja była przyjemna , na znieczuleniu miejscowym. Po 11 dniach od operacji zdjęto mi szwy .Dziś mija 22 dzień od operacji , a mój sutek jest twardy i czuje jakby gruczoł był nadal (ale mniejszy), albo jest to jeszcze jakaś opuchlizna choć mi się nie wydaje. Drenów po operacji nie miałem . Czuję jeszcze jeszcze ból jak się położę na brzuchu , a także zdarza mi się że czuje go też jakieś 7cm pod sutkiem. Z badania histopatologicznego wyszło , że jest to ginekomastia sin. (po łac.) . Czy ból ,*opuchlizna*itp. jest normalnym zjawiskiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukas Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam!!! Bardzo proszę napisz mi czy załatwiłeś to cholerstwo przez NFZ czy prywatnie. Jak przez NFZ to w jaki sposób bardzo proszę o odpowiedź!!.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 [NFZ] Byłem u lekarza rodzinnego , a on oczywiście nie wiedział o co to i wysłał mnie do chirurga ogólnego , a chirurg (starszy czł.) chciał wyciąć to i wysłać wycinek,ale też zaproponował najpierw biopsję .Biopsji nie wykonuje się w tym szpitalu co byłem, to dał mi skierowanie do poradni onkologicznej w szpitalu specjalistycznym. Jak się okazało później to miał być poradnia chirurgi onkologicznej :-) Jedna wizyta w poradni i za tydzień już na stole leżałem :) Szpital Specjalistyczny w Częstochowie . Szczerze POLECAM !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi