Gość iwona Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Panie Doktorze! Czy ładniejszy efekt kosmetyczny osiąga się przy jednoczasowej rekonstrukcji połączonej z mastectomią czy przy rekonstrukcji odroczonej np. dwa lata po mastectomii? Mam oszczędzoną pierś po raku piersi, ale obciążenie genetyczne 5382ins C nie daje mi spokojnie spac. Poprostu nie wiem co robic. W sumie przeszłam całe leczenie, wszystko od czterech lat jest OK. Ale chciałabym pozbyc się przynajmniej tej jednej piersi (po przejściach).I nie wiem jak to zrobic. Lekarze mają różne zdania w tej kwestii. Ale wiem,że z NFZ przysługuje mi taka operacja skoro mam BCRA1+. Jak to zrobic? Chciałabym, żeby to jakoś wyglądałlo. Mój rak był G3, potrójnie ujemny T2N0M0 Narządy rodne usunięte z powodu dużych mięśniakówOpieka poradni genetycznej-rezonans magnet. raz w roku i wszystkie możliwe badania zapewnione. Czy to wystarczy?.Naprawdę nie wiem kogo mam słuchac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Czy ładniejszy efekt kosmetyczny osiąga się przy jednoczasowej rekonstrukcji połączonej z mastectomią czy przy rekonstrukcji odroczonej np. dwa lata po mastectomii? - w świetle najnowszych wyników, najlepsze efekty kosmetyczne raczej osiąga się przy rekonstrukcji odroczonej Czy to wystarczy? - tak, taka opieka i takie badania okresowe są wystarczające w Pani przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi