Gość przemek Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Witam w lutym 2008 roku mialem 13 cm w linii srodkowo-obojczykowej wątrobe, dzis powtorzylem i mam 12 cm o wzmożonej echogenicznosci, co to oznacza ?? mam lekko podwyzszone trojglicerydy , cholersterol juz spadl do normy, biore zocor 10 co drugi dzien , ja mialem w 2.2008 r watrobe 13 cm , dzis robilem i mam 12 cm , dobrze czy zle ze sie zmniejszyla? prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Taka nieznaczna różnica w wielkości wątroby absolutnie nie ma znaczenia klinicznego. Proszę się tym nie przejmować. 1 cm różnicy może być związane nawet z innym przyłożeniem głowicy USG lub innym sprzętem użytym do badania USG. Wzmożona echogeniczność może być związana z niewielkim stłuszczeniem wątroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Czyli nie przejmowac sie tymi wynikami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Tak, nie ma powodu do obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 witam niedawno miałam robione usg jamy brzusznej też mam wątrobę o wzmożonej echogeniczności wymiar strzałkowy prawego płata wynosi 18cm. nie wiem czy się tym przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi