Gość CHORY Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Mam pytanie jakie leki mam zażywać przy chorej watrobie. Kilka lat temu stwierdzono mi alkoholowa markość wątroby. Proszę mi powiedzieć jakie są rokowania przy całkowitej abstynecj.Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Jeśli Pan zaprzestanie stosowania alkoholu, będzie stosował dietę typu wątrobowego może Pan zatrzymać proces marskości wątroby, a nawet zdarza się, że po dłuższym czasie wątroba w pewnym stopniu się regeneruje. Można dodatkowo zastosować jeszcze leki hepatotropowe dostępne w dużej ilości w aptece nawet bez recepty (zawierające odpowiednie enzymy i aminokwasy regenerujące komórki wątroby - doradzi farmaceuta). Jeśli pan będzie stosował się do powyższych zasad jest duża szansa na dobre rokowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zatroskana Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Radzę zrobić wszystkie badania i pogadać z lekarzem. Obserwacja swojego ciała jest bardzo ważna, bo niektóre leki bardziej szkodzą niż pomagają. Wiem to z doświadczenia mojego męża. Dużo zdrowego rozsądku. Zanim wykupimy receptę to w Internecie czytam co to za cudo. Mieliśmy przypadek,że specjalista od wątroby zapisał leki które były przeciwwskazane. Abstynencja to podstawa. Proszę o odp jak dziś pan się czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi