Gość Tomek Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Mam problem z dokuczliwym bólem prawego jądra, ból promieniuje w stronę prawej pachwiny oraz uda, jeżeli dotykam jądra czuje *nacisk* na niego (którego przy lewym nie czuje) Prawe jądro większe, dziwnie wyżej podciągnięte od lewego.(w czasie dotykania czuję powiększone najądrze) Ból daje o sobie znać jak jestem w pozycji siedzącej lub tez w skłonie tułowia wprzód. Zdarzało się, że przez kilka dni ani razu nie poczułem tego dokuczliwego uczucia, lecz dzisiaj trwa to już jakieś kilka godzin. Mam 20 lat i chciałbym dodać, że nigdy wcześniej nie miałem problemów z jądrami, więc ta sytuacja mnie zaniepokoiła. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Takie powiększenie jądra z bolesnością może świadczyć o stanie zapalnym. Radzę w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z lekarzem. Bez badania trudno mi określić co może dziać się z tym jądrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi