Gość Darek Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Szanowny Panie Doktorze. Cztery tygodnie temu stwierdzono u mnie wrzoda dwunastnicy.Przeszedłem kurację antybiotykową.Mimo to odczuwam silne bole w górnej cześci brzucha, promieniujące az do pleców.Na wizycie kontrolnej lekarz stwierdził że leczenie wrzodów tak długo trwa. Zażywam Prazol po 2 tabletki 2 razy dziennie.Jestem po operacji na raka glowy trzustki( rok temu) i boje się zażywać ketanol a tylko on działa. Czy faktycznie wrzody są tak trudne do wyleczenia i tak to dlugo może trwać. Bardzo prosze o Pana fachową pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Czasami leczenie owrzodzenia trwa nawet i 3 miesiące.Oczywiście w tym czasie trzeba stosować dietę jak w chorobie wrzodowej. Po tym okresie należałoby wykonać kontrolną gastroskopię celem oceny skuteczności leczenia. Leczeniem najlepiej powinien zająć się gastroenterolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi