Gość Joanna Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam serdecznie.Moj przypadek jest nieco skomplikowany z racji wystepujacych kilku schorzen jednoczesnie.Cierpie na autoimmunologiczne zapalenie tarczycy z towarzyszaca niedoczynnoscia,mam cukrzyce typu 2 z towarzyszaca otyloscia brzuszna,autoimmunologiczne zapalenie zoladka-w zoladku po gastroskopi znalezino blizny swiadczace o przebytej chorobie wrzodowej,miesiac temu droga laparaskopowa usunieto mi woreczek zolciowy.Biore nastepujace leki:Pantoprazol , Lthyroxin , Metformin oraz Victoza.Moje objawy:promieniujacy bol brzucha wzdecia odbijanie sfermentowana trescia zoladkowa oraz bardzo czeste wymioty rowniez sfermentowana trescia zoladkowa,cuchnace stolce.Ogolne bardzo zle samopoczucie-zawroty glowy ogolne oslabienie,niski poziom hemoglobiny itd.Najgorsza jest fermentacja w moim zoladku oraz towarzyszace wymioty.Jakie badania powinnam wykonac? czym nalezy sie w tym przypadku martwic? dodam jeszcze ze mam 33 lata a jako dziecko mialam rowniez bardzo czeste dolegliwosci zoladkowe typu zgaga niestrawnosc,wymioty oraz zatrucia üpokarmowe w tym jedno dosc powazne gdyz jako niespelna 3-letnie dziecko zatrulam sie jakimis chemikaliami najparwodpodobniej byl to proszek do prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Takie dolegliwości sugerują celem pogłębienia diagnostyki wykonanie kolonoskopii. Najlepiej, aby dalszym leczeniem i diagnostyką zajął się gastroenterolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi