Gość MArcin Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Byłem u urologa, zrobił mi usg jądra, niby wszystko w normie tylko w lewym jadrze więcej płynu. Jądro to było inne w dotyku, bardziej zwisało i można był wyczuć coś jakby żyły. Myślałem że to żylaki powrozka nasiennego, jednak lekarz to wykluczył. Zapisał mi acard, dicloberl i tadenan. Powiedział że nie ma powodów do obaw. Badał palcem także gruczoł krokowy- było czuć delikatny dyskomfort ale nie ból. Stwierdził że to może być spowodowane lakkim zapaleniem gruczołu. Od wizyty u lekarza często oddaje mocz, nic mnie nie boli ale w podbrzuszu tu gdzie jest pecherz czuje dyskomfort. Podczas wytrysku wydostaje się na zewnątrz mniej spermy w dodatku nie ma silnego wytrysku jka kiedys, jet tylko minimalny. Czy to jest spowodowane zapaleniem jądra (jestem po11 dniach brania leków, jeszcze 5 dni i koniec dawki) czy wpływ na wytrysk ma gruczoł krokowy. Proszę o pomoc. Marcin 24 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Wpływ na wytrysk ma bardziej gruczoł krokowy niż jądro chociaż w przypadku zapalenia jądra tez może być słabszy. Najlepiej po skończeniu leczenia udać się na kontrolę ponownie do urologa. On po badaniu zadecyduje o dalszym sposobie postępowania (np. zmianie leków lub ich przedłużeniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi