Gość lala Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 W dniu 14.12.09 przebylam w/w operacje,ktora podobno udala sie bez problemow.Powiedziano mi,ze za 4-6 tygodni wszystko bedzie dobrze i lepiej jak przed op.Teraz juz 24.02.10 a ja mam bole,ktore tepie tramalem i ibuprom 800 mg,gimnastyka,oklady z lodu.MRT wykazalo rozlegle zapalenie torebki z mazia stawowej i wszystkiego dokola.Znajduje sie tam jeszcze duzo krwii. Nie wiem juz co robic,bo bez tabletek nie moge egzystowac,a i ruchomosc ramienia jest ograniczona,nie moge sie uczesac,wlozyc odziezy,itd.Co jest powodem tego zapalenia i co mozna jeszcze uczynic,zeby sobie pomoc,nikt nie jest w stanie mi powiedziec kiedy to minie. Mam tez klopoty z miesniami pod barkiem i szyja,wszystko to promieniuje dokola,a w ramie,barek z przodu nie moge sie dotknac,tak boli..Prosze o porade i odpowiedz.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 cześć lala miałam podobny problem po pierwszej operacji,nikt nie wiedział co mi jest dlaczego bark tak boli badania nie wykazywały zmian a tymczasem pojechałam do szczecina do profesora Bohatyrewicza i się zaczęło tak mnie pokierował do moich lekarzy prowadzących że w kwietniu tego roku miałam drugą operacje trochę bardziej rozległa ale nie żałuje 2miesiące po operacji ja ruszam ręką jakby nigdy nic się nie stało mam zrobiona tzw,akromioplastykę bursektomię i ponowne odbarczenie było gorzej miałam przerośniętą kaletke maziową a tego na rezonansie tak nie widać dopiero kiedy mnie otworzył to powiedział że czegos takiego w swojej karierze nie widział,Byłam operowana w Szczecinku przez Dr,Marka Irlę polecam specjalista od barków, kasia z koszalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość meggi Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 hej, no nie ciekawie... ja jak wlasnie sie okazalo,po operacji ktora miala ustabilizowac staw ( reka wypadala mi ze stawu co chwila), prawdopodobnie rowniez bede musiala byc drugi raz operowana... Na rentgenie wyszlo ze reka jest do polowy *wypadnieta* znow... nie wiadomo gdzie nastapil blad, czy przyoperacji czy byla to wina rehabilitantki ktora szarpala mnie za reke i wywracala oczami, gdy plakalam z bolu. Za dwa dni mam CT, a potem lekarz powie co dalej... mam pozakladane haki i inne cuda,wiec reki nie da rady raczej tak po prostu nastawic.Troche sie boje...bo bol po operacji byl nieziemski...nie ma porownania z porodem... O.o Ale chce tez w koncu ruszac normalnie reka. Taka operacja to nic ciekawego i nie´komu nie polecam... A na marginesie,operacja odbyla sie w niemczech...mowie,bo wszyscy nrana Polskich lekarzy i chwala zagranice... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ratavia Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 moj maz ma miec operacje barku -dopiero w listopadzie,w styczniu mial wypadek w pracy ,w maju lekarz pozwolil mu wrocic do pracy -ciezkiej fizycznej na akord,teraz ma wszystko pozrywane,operacje bedzie miec w Inowrocławiu poniewaz najszybciej,dowiedzialam sie o doktorze Kordasiewiczu z Otwocka a przyjmuje w Centrum Rehabilitacji w Wa-wie ,bylam u niego od razu powiedzial co jest i ze bez rezonansu nie zacznie operacji,jakie moga byc skutki uboczne,dzieki niemu wiedzialam co musze zrobic i czego zadac od naszych lekarzy,gdyby nie tak odlegly termin zawiozlabym meza do Otwocka-tam oczekiwanie od rezonansu ok 8 m-cy,boimy sie tez o prace meza gdyz juz teraz musi zalatwiac swiadczenie rehabilitacyjne a gdzie jeszcze po operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lena Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Jestem dwa lata po drugiej artroskopii ,ręka jest w pełni sprawna ale przy większych wysiłkach boli i ręka stała się szczuplejsza jestem ciekawa dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medic Help Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Dzień dobry, jeżeli ktoś z Państwa odczuwa powikłania po operacji bardzo proszę o kontakt pod adresem: medichelp.wroc@gmail.com Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Witam,jestem już po drugiej artroskopii barku jak i zakończonym Reha(intensywną rehabilitacja 7 godz.dziennie przez okres 3 tyg)I ręką jak bolała tak boli i jest nie sprawna.Jest znacznie gorzej jak przed pierwszą operacja.Czekam na kolejne MRT i wyrok,boje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi