Gość Barbara Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Szanowny Panie Doktorze, 8 tygodni temu miałam zabieg centralnej resekcji wątroby wraz z pęcherzykiem żółciowym z powodu guza wątroby. Po zabiegu czuję się bardzo dobrze. Rana zagoiła się szybko. Obecnie wystepuje tylko zgrubienie wokół rany. Nie odczuwam zadnych bólów. Wyniki badań krwi mam w normie z wyjątkiem lekko podwyższonego poziomu lipazy i GGTP. Wynik USG 5 tygodni po operacji nie wykazuje niczego niepokojacego. Mam pytanie, czy w tym stanie mogę za 2 tygodnie (czyli 10 tygodni od operacji) pojeździć trochę na nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Tak można, ale bez nadmiernego obciążąnia się. Pełne obciążenie około 3 miesiące od zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi