Gość marysia Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam. Chciałam się dowiedzieć czy to coś poważnego lekarz rodzinny skierowal mnie do he-patologa ponieważ miałam podwyższona bilirubine (niewiele) i żółte białka oczu, lekarz hepatolog skirowal mnie na badania i wizyte mam dopiero za 2 tygodnie ale w okolicy watroby mam bóle raz slabsze a raz mocniejsze wczoraj mialam uczucie jakby ktos mi nagle sznurkiem mozno scisnol , czasami te bóle maja uczucie jakby ktos uszczypnoł , czasami mam bole kosci tzn pleców czy to moze byc cos powaznego.? Prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Takie objawy mogą wskazywać na wirusowe zapalenie wątroby. Nie znam wyników badań ani klinicznego stanu Pani, aby konkretnie odpowiedzieć na Pani pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marysia Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Moje wyniki z dnia 4.11.2009 aIat 10 U/l [4-23] AspAt 16 U/I [4-27] bilirubina całkowita 1,38 mg/dl [o.1 - 1.2] dodam , ze rok temu w lutym bylam w szpitalu ( z innego powodu ) i tomografia klatki piersiowej oraz usg nic niewykazały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Bilirubina jest miernie podwyższone (według mnie bez znaczenia klinicznego). Proszę wykonać jeszcze badanie bilirubiny z podziałem na frakcje (pośrednią i bezpośrednią) po 24 godzinnej diecie lekkostrawnej, bezmięsnej, bez używek i leków i po przynajmniej 4 godzinach na czczo. Raczej wątpię, że przyczyną dolegliwości powyższych jest nieprawidłowa funkcja wątroby (enzymy wątrobowe w normie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi