Gość Andrzej Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Wybrałem sie pgrać w piłkę na hali.następnego dnia po obudzeniu sie nie mogłem wstać z łóżka, podnosząc sie na wznak. Kiedy minęły 2 miesiące a ja ciągle nie wracałem do zdrowia zrobiłem badanie usg. Lekarz zasugerował że źródłem bólu jest chora prostata? Niestety pomimo leczenia antybiotykami nie uzyskałem żadnej poprawy, a wręcz mój stan sie pogorszył. Dopiero kolejne badanie usg ( po 7 miesiącach od zdarzenia ) wykazało rozległy krwiak mięśnia prostego brzucha od pępka do spojenia łonowego. Rozległy ale płytki. Dlaczego pierwsze badanie usg nie dało poprawnej wskazówki? Co z tym można zrobić, ma wrażenie że ten stan ciągle powraca i będzi to trwalo w nieskończoność? Czy ten stan można jakoś powiązać z zapaleniem prostaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Być może w pierwszym badaniu była użyta tylko standardowa głowica do badania głęboko położonych narządów jamy brzusznej (o mniejszej częstotliwości). Może dopiero w drugim badaniu użyto głowicy do płycej położonych zmian w powłokach brzusznych. Trzeba zastosować żele z heparyną, wygrzewanie krwiaka. Może w ten sposób uda się doprowadzić do jego wchłonięcia. Ten krwiak nie ma nic wspólnego z zapaleniem prostaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi