Mam 21 lat, 3 miesiace temu mialem operacje przepukliny, ktora mialem chyba z kilka lat, byla z prawej strony i jej czesc zeszla do moszny. Lekarz powiedzial mi, ze po okolo 3 miesiacach moje szwy powinny sie rozpuscic i moze to spowodowac stan podgoraczkowy i objawy przeziebienia. Natomiast ja zauwazylem problemy z potencja... W ciagu ostatniego tygodnia kilkakrotnie podczas stosunkow z moja dziewczyna albo nie moglem osiagnac pelnej erekcji albo szybko znikala i ciezko bylo ja odzyskac. Strasznie mnie to niepokoi... Czy to moze byc spowodowane jakims stanem zapalnym zwiazanym z wchlanianiem szwow lub po prostu przejsciowym stanem dochodzenia po zdrowia po operacji?
Krzysztof, ponad rok temu
Raczej to jakiś przejściowy stan związany z okresem pooperacyjnym, stresem, może strachem przed dolegliwościami bólowymi. Wszystko powoli powinno wrócić do normy.
stapler, ~
Witaj mój mąż lat 43 operowany 5 lat temu przepuklina duża 9mm bardzo długo wracał do zdrowia o ile wogóle tak można to nazwać bo dotej pory boli go kręgosłup i nie może pracowasć w swoim zawodzie miał te same problemy co ty i nie mógł się pogodzić z tym faktem im więcej próbował tym było gorzej i wpadł w depresję dostał leki które wzmogły impotencję i w ogóle klops odstawił leki antydepresyjne i wogóle wszystkie inne i zaczął wracać do równowagi psychicznej i seksualnej też nic na siłę a będzie dobrze czasem nasze współżycie to przypominało test czy może czy nie zero uczuć teraz jest ok a jeśli nawet raz jest gorzej to nawet zdrowemu się zdarzy nie ma co wariować problemy rodzą się w głowie trochę czasu i cierpliwości może że3 dni postu duzo pomoże wyrozumiała partnerka to połowa sukcesu trzeba czasu a 3 mies to trochę za mało mąż po 3 mies nie pozbył się nawet bólu a ca dopiero życze powodzenia
aneta, ~
Witam mam 37 jestem właśnie po operacji przepukliny pachwinowej lewostronnej .Do aktywności seksualnej wbrew sugestiom kolegów wracałem całe 5 dni (w środę operacja w poniedziałek wyjście ze szpitala i wieczorny seks) jedynym problemem na które skarżyła się moja partnerka były sterczące szwy które ją kuły :-) .Jedno mogę powiedzieć - operacja przepukliny w żaden sposób nie wpływa na erekcję i aktywność seksualną ,więc jeśli tylko z tego powody boicie się poddać operacji bez obaw.Powodzenia
Piotr, ~
Hej. mam pytanie. jestem już pół roku po operacji przepukliny pachwinowej ale jeszcze wciąż czuje lekki bul w okolicach worka mosznowego. takie jakby kłucie. czy to może jakies wewnętrzne kłucie siatki którą mi wszyto czy co?
gregor, ~