Gość Anna Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Witam jestem w 35 tyg ciąży i na usg dzisiejszym lekarz wykonujący usg 3 w obecnej ciązy prędzej nic nie bylo a dzisiaj stwierdził poszerzenie pętli jelitowych mam wielką prozbe prosze mi napisać co to takiego i czy coś grozi mojemu dziecku bardzo bede wdzięczna mój adres annakracz@tlen.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Poszerzenie pętli jelitowych może świadczyć o utrudnionym pasażu treści w jelitach (np. zwężeniu miejscowym jelita). Na pewno należałoby wykonać kontrolne USG. Jeśli pętle jelitowe będą nadal poszerzone radzę skonsultować się z poradnią patologii ciąży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PJK Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Witam, pisze to bo przerabialiśmy ten temat i wiem jak się szuka odpowiedzi po takiej diagnozie. U nas wyszła ona w 33 tyg, chodziło o jelito grube, 2 tygodnie stresu, przeczytany cały internet, nie przespane noce, kolejne USG kontrolne za 2 tygodnie, jelito w normie, nie ma śladu po powiększeniu. 🙂 Nie zawsze to oznacza jakąś katastrofę , tak było w naszym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi