Gość Małgorzata S Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Od dwóch miesięcy cierpię z powodów bóli w jamie brzusznej, nad pępkiem, w dole brzucha, pod prawą łopatką promieniujące do kręgosłupa i w dołku podsercowym. Mam problemy z wypróżnianiem. Jestem na ścisłej diecie. Schudłam 5kg. Gastroskopia wykazała kilka nadżerek i helicobacter pylori ++. Wycinek histopatologiczny - błona śluzowa żołądka w stanie przewlekłego zapalenia +++,aktywnego + z nadżerkami i z metaplazją jelitową ++ bez dysplazji. Obecnie jestem po 10-dniowej kuracji - anesteloc,amotaks,metronidazol.Teraz biorę controloc,famogast,venter. To 4 tydzień leczenia i bez poprawy. Co oznacza ten wynik badania, czy leczenie jest prawidłowe skora nie następuje poprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Może lekarz prowadzący powinien zmodyfikować Pani dawki i dobór leków skoro te nie przynoszą poprawy. Trzeba również sprawdzić skuteczność kuracji eradykacji Helicobacter pylori. Ewentualnie ją powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pola Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Odsyłam do filmu na youtube dr Ryszarda Grzebyka pt. *Rak to nie wyrok*. Mówi on również o błędnym leczeniu refluksu lekami pompy protonowej, bo refluks spowodowany jest brakiem kwasu żołądkowego, a nie nadkwasotą. Ja mam podobną diagnozę. Też leczyłam się lekami zmniejszającymi kwasy żołądkowe. Bez rezultatu. Teraz zakwaszam żołądek sokiem z cytryny i piję na czczo roztwór sody oczyszczonej. Samopoczucie znacznie lepsze, ale niektórzy mnie ostrzegają, że soda może wywołać wrzody żołądka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi