Gość Krzysiek z Elbląga Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam. Na gastroskopii lekarz postawił następującą diagnozę: *Przewlekłe zapalenie antrum i opuszki dwunastnicy. Przepuklina rozworu przełykowego*. Co to dokładnie oznacza ?? Czy to poważne, czy da się wyleczyć lekami, czy potrzebny będzie zabieg/operacja ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Przewlekły stan zapalny można leczyć farmakologicznie. W przypadku przepukliny rozworu przełykowego w przeponie ostatecznym rowiązaniem jest zabieg chirurgiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek z Elbląga Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 lekarz rodzinny mi powiedział, że to nie jest nic zagrażającego życiu i nic więcej mi nie powiedziała tylko poprosiła następnego pacjęta. Co mam teraz robić może pójść prywatnie gdzieś tylko gdzie?? Co mam robić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem. On zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. W przypadku nieskuteczności leczenia zachowawczego wykonuje się operację plastyki przepukliny rozworu przełykowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek wejherowo Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 przewlekle zapalenie opuszki dwunastnic z nieregularnymi nadrzerkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stanislaw Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 zapalenie antrum idwunastnicy czym to leczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi