Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Tadek

Nieznaczne podwyższenie prób wątrobowych

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tadek
Witam mam 34 lata przy badaniach okresowych otrzymałem wyniki nastepujące ALT 58 (min 0- max 55), AST 34 ( 5-34), LDH 187 (125-243), GGTP- 103 (12-64) Czy te nieznaczne powiększone wartości moga świadczyć o czymś poważnym (chorobie)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość haemophilus
Oprócz podwyższonego GGTP wyniki są prawidłowę. To może być stłuszczenie wątroby. Radzę poszerzyć diagnostykę (USG jamy brzusznej, morfologia krwi), w tym celu najlepiej skonsultować się z lekarzem rodzinnym.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość tadek
witam ponownie morfologia wyszła ok, ponoć to od nadmiernego spożywania napoju zwanego piwko i nie tylko pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×