Gość Aldona Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Jakieś 2 tygodnie temu moją mamę zaczęło coś boleć w okolicy krzyżowej. Na początku podejrzewano piasek w nerce, ale po zrobieniu rezonansu magnetycznego stwierdzono, że to guz, który uciska na nerwy. Lekarze nie znają jeszcze szczegółów, dopiero szukają źródła powstania guza żeby przystąpić do operacji. Mamie przedtem nic nie było, nie chudła i nic ją nie bolało. Stało się to nagle. Czy to może być guz złośliwy, czy może okazać się czymś niegroźnym? Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Narazie trudno określić na podstawie tych informacji jaki charakter ma guz. Czy guz zlokalizowany jest w kanale kręgowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aldona Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Niestety nie wiem. Lekarze powiedzieli jej, że guz znajduje się przy kręgosłupie i uciska jej na nerwy. Mamie drętwieje noga, szczególnie lewa i lewy pośladek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aldona Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Mamie zrobiono badania krwi, moczu, USG i te badania nic nie wykryły. Dopiero rezonans pokazał, że to guz, ale lekarze nie znają jeszcze źródła, więc szukają. Dzisiaj mama miała robioną tomografię i lekarka powiedziała, że nic w brzuchu nie ma. Co to może być? Może podpowiedzieć jakieś badania lekarzom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Niestety na podstawie tych informacji nie można powiedzieć co to może być. Wydaje mi się że już wykonano większość badań, czyli usg, CT, MR, które powinny ustalić lokalizację guza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi