Gość agnes Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Witam 3 miesiące temu miałam zabieg operacyjny mający na celu złożenia kości piszczeli prawej(złamanie 1/3 kości piszczeli) gwoździem śródszpikowym mam tam tez 4 śruby na chwile obecna muszę mieć wyciągnięte 2 stabilizacyjne śruby a zaszłam w ciąże. Jestem ciekawa czy będę miała je wyciągane planowo za miesiąc, czy nie zaszkodzi to dziecku , czy jest to bolesny zabieg i w jaki sposób przeprowadzany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Zabieg wykonywany jest w znieczuleniu miejscowym, ból raczej nie występuje, także powinno się bez niego obejść. Co do ciąży to radzę uprzedzić odpowiednio wcześniej lekarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Jasne... Raczej użyją znieczulenia zewnątrzoponowego. Do tego przyszykuj sie na bol po zabiegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi