Gość Dorota Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Dobry wieczór! Byłam na usg u onkologa: opis:piersi o utkaniu gruczołowo - tłuszczowym.W piersi lewej na godz 1 przy otoczce,obecny poszerzony do ok. 4 mm przewód.W piersi prawej zmian nie stwierdzono.Nie stwierdzono zmienionych okolicznych węzłów chłonnych. dostałam Skierowanie na momografię wynik: piersi o utkaniu gruczołowo - tłuszczowym nie stwierdzono zmian ogniskowych. Kolejna wizyta u onkologa opis: taki sam z dopisem BIRADS 2 kontrola za rok czasu,bardzo się martwię czy czekać rok czasu bo z opisów pacjentek z symbolem 3 lub 4 to są guzki.Prosze mi poradzić czy wybrać się jeszcze do jednego specjalisty??? jak mam czekać rok czasu to ja oszaleję!!!Dziękuję bardzo z góry za szybką odpowiedż Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Wunik podobnie jak BIRADS1 czyli dobry choć nie wykluczone są zmiany łagodne np.tłuszczaki, cysty olejowe gruczolakowłókniaki i wiele inn. tego typu. W każdym bądź razie spokojnie, coś zauważono,ale nie są to zmiany złośliwe. Najlepiej skontaktuj się z onkologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Dzięki Olu!! ja byłam właśnie u onkologa i on postawił mi diagnozę,powiedział że mam przyjśćdo kontroli za pół roku,wiesz Olu,ja jestem z tzw ryzyka,moja mama jest po amputacji piersi właśnie lewej trzy lata minęło właśnie,no i diagnoza byla ta najgorsza cartizoma invazinum IV stop,to co przeszliśmy z mamą najgorszemu wrogowi nie życzę. Dlatego mój nie pokój.Pozdrawiam Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi