Gość Sylwia Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Witam, tydzień temu miałam usuwany wyrostek. Wszystko od początku było wporządku, tego samego dnia wieczorem juz powolutku chodziłam. Obeszło sie bez większego bólu i leżenia. Rana od początku wyglądała idealnie, mam szew *śródskórny*, nie miałam drenu. Ogólnie prawie nic mnie nie boli. jedyne co mi dokucza to ciągłe gazy. Od wczoraj zauważyłam ze miejsce cięcia jest bardziej napuchnięte (mimo,ze schodzą już powoli strupki) a nad cięciem (które jest ukosem) na ok.2 cm w góre jest równo z nim zaczerwieniona skóra, jak dotykam to jest nieprzyjemne uczucie,jakby była poparzona,dziś zaczerwienienie rozeszlo sie troche bardziej,od miejsca ciecia ma kształt bumerangu, skóra w miejscu zaczerwienia jest leciutko napuchnięta, martwie sie tym bo nie wiem czy to nie jakis stan zapalny czy cos...bardzo prosze o szybką odpowiedź.. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Najlepiej udać się na konsultację do lekarza. Być może to właśnie stan zapalny. Do tego czasu radzę przemywać ranę Rivanolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Właśnie przyszło mi na myśl jeszcze uczulenie na szwy rozpuszczalne Ale b.dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Dziś byłam u lekarza, mogę miec lekki stan zapalny.. chirurg zalecił by smarowac zaczerwienione miejsca żelem AESCIN, dodatkowo kupiłam Ibuprom bo jest przeciwzapalny. Narazie mam obserwować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tina Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Też tak miałam *) Nic sie nie dzieje i nie miałam przez to żadnego zapalenia. Zapewne wszystko jest w porządku*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi