Gość Stanisław Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 W lutym 2009 r. miałem operację gruczolakoraka jelita grubego. Usunięto prawą część okrężnicy. W październiku 2009 r. miałem kontrolną kolonoskopię, podczas której pobrano dwa wycinki polipa o średnicy 2 mm z odbytnicy (polip usunięto kleszczykami) oraz wycinki z zespolenia. Wyniki badań histopatologicznych były następujące: 1) w przypadku polipa - *polypus hyperplasticus*, 2) w przypadku zespolenia - *anastomositis chronica. Utkania nowotworowego nie stwierdza się* W badaniu kolonoskopowym lekarz stwierdził w miejscu zespolenia *mierne przekrwienie*. Bardzo proszę o zinterpretowanie wyników badań histopatologicznych oraz udzielenie mi informacji, czy *mierne przekrwienie* można wyleczyć farmakologicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Przekwienie jest wynikiem przewlekłego zapalenia błony śluzowej w miejscu zespolenia. Radzę skonsultować to z lekarzem prowadzącym, który zastosuje odpowienie dla Pana stanu leczenie farmakologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi