Gość Justyna Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Miesiąc temu po rozpoznaniu ataku wyrostka robaczkowego miałam wykonaną operację. Wielkość nacięcia 5cm, wyrostek usytuowany zakątniczo. Po zabiegu, nie miałam czucia w okolicach szwów. Myślałam, że to minie, jednak po miesiącu w niektórych miejscach nadal odczuwam ten san stan. Pod blizną wyczuwalne są małe zgrubienia. Niekiedy dokucza mi również niewielki ból w okolicach nacięcia, podczas ucisku czy ruchu. Czy to jakiś niepokojący objaw? Czy powinnam się zgłosić do lekarza rodzinnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Nie ma takiej konieczności,jest ,to normalny objaw.Gdyby było odczucie dyskomfortu,obawy co o stan,wystarczy zrobić badanie USG.Jeśli nie ma wybrzuszeń,wzrostu temp.nie ma powodu do niepokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi