Gość Patryk Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Witam serdecznie! Od dobrych 5 lat mam pod kolanami guzy wyglądające na wystające kości. Są dosyć spore i widoczne okazale jak noga jest zgięta w kolanie. Mam 24 lata i kiedyś ktoś powiedział, że mogę mieć problemy z kolanami jeśli nie przestane grać w piłke więc przestałem. Teraz pracuje i przez 8 godzin dziennie jestem na nogach. Ostatnio pojawia się z dnia na dzień większe pobolewanie w okolicach tych guzków. Proszę o pomoc i informajce co to mogłoby ewentualnie być. Dziękuje. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. Ciężko bez badania jest mi powiedzieć co to narawde jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sławek Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witam Mam podobny problem napisz czy byłeś u lekarza i co ci powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pilkarz z bolem Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Tez mam ten problem, mam 15 lat, jak nawet lekko sie uderze w te kosci , to kurde boli tak jakbym zlamal noge :/, ja to mam na gorze kolana , nie pod spodem tam gdzie sie zgina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Mam to samo i tez mam 15 lat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BłAżEjx MeTiN Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 mam 14 lat i to samo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemek Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Mam 32 i zgrubienie pod prawym kolanem od dziecka. Lekarz powiedział, że to jakiś zespół (niestety nazwy nie pamiętam) w każdym razie chodzi o to, że pod kolanem zaczepiony jest mięsień czworogłowy uda, który przy zbyt dużym wysiłku może się zerwać, lub naderwać. Jeśli się naderwie, to wtedy obrasta kością. W moim przypadku nic groźnego. Polecam wizytę u ortopedy, moja rada ma charakter wyłącznie poglądowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolka Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Mam 14 lat i mam to samo! Pojawiło się z dnia na dzień, obudziłam się i już to miałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klops Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 ja mam to samo ale u mnie powiedział ORtopeda ze to martwica kości... zakaz biegania i jakiegokolwiek większego wysiłku (oczywiście nie posłuchałam xD ), obecnie żyje *P ale przy większym wysiłku odzywa się i boli - przysiady, kucanie czy inne czynności obciążające kolana odpadają... :/ ale jak po 10 latach poszłam do Ortopedy z kręgosłupem to kazał mi się ruszać i najlepiej taniec więc nie wiem czy można mu wierzyć :/ bo raz zero ruchu a potem chce mnie zapisać na taniec 5x w tygodniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja tak samo mam kość mi wystaje jak zegnę nogę strasznie mnie to boli jak wyprostuje kość wraca na miejsce . Najgorzej jak upadnę wtedy boli bardzo mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sergio Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Mam to od 3lat, ortopeda wsadzil mi noge w gips i kazal przestsc trenować na rok. Na drugi dzień poszedlem zdjąć gips, dziś mam to nadal jednak już jestem przyzwyczajony oczywiście jak sie w to mocniej uderzy to boli a czasami jak lekko dotknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Mam to samo, gdy się w to uderze to boli a gram w piłkę nożną jako bramkarz i uniemożliwia mi to gre, co mam z tym zrobić i czy da sie to wyleczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Abcdemichał Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Ja też mam 14 lat i też to mam. Mogę ćwiczyć, skakać, biegać itd. Ale kiedy to dotykam to boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominik Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Też mam 14 lat i też mam to pod kolanem to może też być narośl którą też da sie wyciąć operacyjnie lekarz dal mi opaskę uściskowa na to kolano ale wątpię żeby to coś pomoglo i do tego powiedział ze przez 2.tyg mam nie grać w piłkę i wogle żadnego fizycznego wysiłku zero i na kontrolę mam iść za 2 tyg i się okarze co dalej Mam nadzieję ze dalej bede mógł grać i biegać swobodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Mam 13 lat i to samo boli jak zginam nogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Emilia Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Witam. Mam to samo mój brat ma to samo. To ma dziwną nazwę nie pamiętam jej ale mianowicie jest to spowodowane prawdo podobnie od skakania po betonie tak mi powiedział lekarz jakieś 5 lat temu. Można to leczyć jakimiś laserami ja się nie załapałam "bo mam zbyt małe tenarosile" ale brat sie załapał, nie zeszło mu to ale może uderzyć w to np. młotkiem a nie czuje bulu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi