Gość Joanna Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Witam! Mam 30 lat, miałam robioną kolonoskopię i usunięte kilka płaskich polipów o średnicy 1 do 2 mm. Znajdowały się w odbytnicy i dolnej części esicy. Dostałam wynik badania hitopatologicznego: polypus hyperplasticus karmin+. Zostałam skierowana na badanie ze względu możliwych obciążeń genetycznych (rak jelita grubego w rodzinie) lecz bez żadnych dolegliwości. Co dokładnie oznacza ten wynik? Jest dobry czy zły? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Oznacza to: polipy hiperplastyczne, czyli łagodne zmiany nienowotworowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi