Gość Kamila Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Witam Mój problem polega na tym iż miałam krew w stolcu, uczucie niepełnego wypróżnienia, oraz wystepujące naprzemiennie trawde i luźne stolce, czasem był ból w trakcie wyprózniania, oraz wzdecia jelit. Wykonano kolonoskopie gdzie wyszło podejrzenie wrzodu samotnego odbytnicy, pobrano wycinki do badania histopatologicznego. Oto wynik : *Fragmenty błony śluzowej jelita grubego o zachowanej architektonice gruczołów. W blaszce właściwej umiarkowanie obfite jednojadrzaste nacieki. ( A, B ) * Moje pytanie brzmi : Jak długo trwa leczenie ( dostałam czopki pentansa ) , co oznacza wynik histopatologiczny i czy moja choroba moze byc groźna. Z góry dziękuje za wszystkie wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 To może być nieswoiste zapalenie jelit np. wrzodziejące zapalenie jelita grubego, a wtedy leczenie może trwać przewlekle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamila Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Dziekuję za odzew, ale raczej nie ma tam mowy o rzadnym nowotworze bo czytałam ze często takie nacieki są albo zapalne albo nowotworowe. Czy dla swojego spokoju moge wykonac markery nowotworowe czy to raczej nie konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IWONA Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 witam miałam robiona kolonoskopie oto te wyniki 1) drobne powierzchowne fragmenty błony śluzowej jelita grubego z obrzękiem i skąpymi naciekami zapalnymi z komórek jednojadrowych i zachowanym wydzielaniem 2)drobne fragmenty błony śluzowej jelita grubego z zachowanymwydzielaniem z nielicznymi limfocytami i obrzękiem podścieliska co to może oznaczac prosze o odpowiedż czekam na wizyte do gastrologa pozdrawiam iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 zaburzona architoktenika jelita grubego co to oznacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi