Gość gwiazdka Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Od kilku miesięcy mam dokuczliwe dolegliwości: bardzo bolesne zaparcia - przynajmniej pół godziny przed wypróżnieniem, częste *wiatry*, co jak do tej pory rzadko mi się zdarzało, kłucie w całej jamie brzusznej - zwykle w różnych częściach brzucha od podbrzusza począwszy, silne wzdęcia, a niekiedy mdłości po każdym pożywieniu - nawet po wypiciu zwykłej herbaty, mocne burczenie nawet gdy jestem najedzona w środkowej części brzucha i uczucie *przelewania* się, jakby jakieś płyny się przelewały. Dodam jeszcze, że choruję na bąblowicę wątroby. Czy to może mieć jakiś związek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Możliwe, że choroba wpływa na Pani dolegliwości. Jeśli jednak ból, wiatry przechodzą po wypróźnieniu to bardzo możliwe, że są to objawy zespółu jelita drażliwego. Najlepiej skontaktować się z gastroenterologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość STARYWYGA Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Nerwica zespól jelita drażliwego co robić nie skupiać się na tym nie myśleć o tym dobry gastrolog konieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mika Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Ja też cierpię na zaparcia i miewam bóle brzucha.Pomaga mi wtedy Dicopeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi