Gość Janek z Lublina Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Witam. kiedyś przy załatwianiu się leciała mi krew, po jakimś czasie to ustąpiło i teraz czyli jakieś pół roku po krwawieniu pojawił mi się przy odbycie guz, który bardzo boli i przeszkadza przy siedzeniu, podcieraniu... krwi jeszcze nie zauważyłem. Nigdy wcześniej oprócz wspomnianego krwawienia nie miałem żadnych dolegliwości, mam 22 lata i poza tym chyba jestem zdrowy... Co mam z tym zrobić? Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Taki bolący guzek u ujścia odbytu może świadczyć o wykrzepiałym żylaku odbytu. To wymaga pilnej interwencji lekarskiej z włączeniem odpowiednich leków. Trzeba w tej sprawie udać się na konsultację do chirurga najlepiej proktologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iza Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 A jeżeli tego typu guzki pojawiają się i bardzo bolą przez tydzień, a później znikają i pojawiają się cyklicznie po ok 4 miesiącach to też jest objaw zakrzepicy odbytu i zabieg jest niezbędny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 mam na odbycie wrzod lub guzek a obok pojawia mi się drugi co z tym ma zrobić i jak leczyć nie mogę siedzieć ani chodzić bo to mnie bardzo boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damian Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Tez mam takiego guzka. W pierwszy dzien jak go zauwazyłem to mnie delikatnie pobolewał. Na nastepny dzien zauwazylem rope i coraz wiekrzy ból... po 2- gim dniu bul zaczoł ustepowac ale i tak jest odczuwalny... prosze o rade, jak to leczyc i co mam robic. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukas Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 isc do lekarza Damian !! mialem to samo poszedlem do lekarza, obejrzal minelo 15 minut skierowanie do chirurga i w ten sam dzien opracja oczywiscie pod znieczuleniem i do tej chwili ciesze sie z tego wyboru nie mam juz tego guzka od 2 lat czyli od pierwszej operacji !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Mam taki guzek , a mam dopiero 15 lat : / Co mam zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Załamana Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Miałam podobną dolegliwość jakieś pół roku temu. Wylądowałam u proktologa, lekarz kazał mi się rozebrać popatrzał po chwili powiedział tak : SIOSTRO SKALPEL!! Nie zapomnę tego do końca życia. Na żywca mi to usunął a ja myślałam że mu przyłożę. Co najlepsze znowu mam tą samą dolegliwość i wiem że jak się tam zgłoszę będzie znowu siostro skalpel... a ja po tym nawet do auta dobrze nie wsiądę.!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 kurcze, też mi się taki pojawił a mam tylko 13 lat :( no ale boję się isc do lekarza, po tych komentarzach.. nie wiem już co mam robic ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cameleon Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 mam 18lat i guz, który bardzo boli podczas stania, chodzenia, ale nie leżenia. coś na ulgę? gdzie mam się zgłosić? jakie są konsekwencje zlekceważenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dora Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 też mam ten problem od soboty i nie wiem do jakiego iść lekarza i od czego wogóle mam ten guzek ale tak boli ze nie mogę siedzieć, chodzić i przy wysiłku. proszę o podpowiedz co mam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angelika Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Też mam ten sam problem tylko że mnie boli gdy się podcieram boję się iśc do lekarza i powiedzieć o tym mamie. Po pierwszym razie to zignorowałam ale teraz boję się że to może przeistoczyć się w raka jelita grubego co mam robić pomóżcie mi mam dopiero 18 lat a boję się powiedzieć o tym komukolwiek proszę doradźcie mi co mam robić !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Witam mam takie pytanie wyskoczył mi bolący guzek w kroczu kolo odbytu wielkości wisienki boli mnie jak siedzę , czy muszę się szczepić przeciw żółtaczce przed zabiegiem bo bylem u chirurga który stwierdził ze to jest do wycięcia .Pozdrawiam i proszę o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guzownia Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Mam 14 lat i tez mam takiego guzika boli :c i wchodzi do pdbytu czuje dyskomfort. Doradzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gienia Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Też mam takiego guzka. a jestem kilka miesięcy po porodzie. Wychodzi dopiero wtedy kiedy kucam, albo się wypinam czy schylam. jest bolesny. wcześniej pisaliście ze może się przerodzić w raka jelita grubego. a u mnie w rodzinie jest to dziedziczne. pomocy pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominika Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 witam ostatnio zauważyłam w środku odbycie że mam pęk który mnie boli u lekarza nie byłam i nie wiem co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominik Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Witam serdecznie mam pewien problem mam 23 lata kiedyś jakis rok temu zrobił mi się jakby pryszcz koło odbytu jak go wycisnołem owczej poszła ropa i dużo krwi i był spokój teraz to nawet nie idzie tego dotknąć czy chwycić zauważyłem że zrobiło się to dość spore i sprawia ból cały czas nawet przy leżeniu i nie ukrywam jest to dość sporym problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi