Gość Beata Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Witam Mam założone 5 szwów na dłoni - po stronie zewnętrznej. Skóra na całej dłoni zewnętrznej jest naciągnieta. W związku z czym nie mogę całkowicie odwieźć kciuka od palca wskanującego ani zagiąć palców w pięść gdyż wszystko się napręża. Stąd pytanie - kiedy po zdjęciu szwów powróci skóra do normy, rozciągnie się ? Szwy są nadal na skórze, minęło dopiero kilka dni. Kiedy mogę się spodziewać powrotu do całkowitej sprawności ręki i jak długo po zabiegu będę musiała na tą rękę uważać ? Wszystko narazie goi się dobrze. czy istnieją jakieś maści rozciągające skórę ? Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Szwy trzeba usunąć między 10-14 dobą po zabiegu. Można już powoli ćwiczyć i zginać palce i rękę (aby nie doszło do przykurczy). Całkowita sprawność i elastyczność ręki powinna powoli wrócić po około miesiącu. Są maści, które zapobiegają nadmiernemu bliznowaceniu i uelastycznieniu blizny. Najlepsze są żele silikonowe (np. Veraderm), które się stosuje tydzień po zdjęciu szwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Mam pytanie jestem po wypadku rana szarpana kciuka z cięta założono mi szwy i po dwóch tygodniach zdjęli mi szwy teraz mam skórę bardzo naciągnięta po tych szwach nie mogę rozprostować kciuka bo czuję tak jakby miała naciągnięte coś w środku i nie mogę zgiąć kciuka wogóle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Bardzo proszę o odpowiedz jestem zdruzgotana ponieważ nie mogę kciuka zgiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Wlasnie taki sam problem mam, ale co dziennie wkladam palec do lekko goracej wody i wtedy czwicze zginanie palca, duzo sie poprawilo odkacz czwicze juz 2 tydzien ale nadal malo zginam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Mi zalecano rehabilitacje mam kupic sobie piłke z kolcami ona kosztuje 4 złote i gnieść ja i to bardzo pomaga a w dodatku mam rehabilitacje laser ultradżwieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ćwicz jak najwięcej to pomoże bo jak nie bedziesz ćwiczyć to dostaniesz zastój albo przykurcza miesni. Będzie wszystko dobrze nie przejmuj sie takie wypadki wymagają czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi