Gość Marcin Nowak Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Dzien dobry Panie doktorze jestem po ślubie już 3 lata planuje z żoną przez ten okres dzidziusia i z związku z niedoczekaniem się potomstwa przez ten okres zgłosiłem sie do poradni niepłodności i z badania nasienia wyszło mi 6 mln.plemników. Ale pytanie o jakie mi chodzi to po współrzyciu z żoną odczuwam ból nad jądrem po lewej stronie i w dodatku jest wyczuwalne zgrubienie jakoby to był żylak powrózka nasiennego. Czy takie lekkie odczuwanie bólu i zwiększenie tej objętośći tego zgrubienia po współrzyciu jest możliwe.proszę o odpisanie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Oczywiście to mogą być żylaki powrózka nasiennego. Równie dobrze inna zmiana. Po współżyciu nie powinno odczuwać się bólu. Najlepiej udać się do urologa, będzie konieczne też usg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 tzn. oczuwam nie tak bolesny ból takie mroczenie ale niekomfortowe, ale większe jak dotykam to zgrubienie w mosznie zaraz po współrzyciu.dzienkuje za rade.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Mam pytanie, czy żylaki powrózka nasiennego zawsze powinny być operowane? Nie staramy się jeszcze o dzieci. Żylaki miałem stwierdzone już w wieku 21lat ale żaden lekarz mnie nie skierował na zabieg usuwania. Nigdy też wcześniej nic mnie nie bolało, aż jakiś czas temu zacząłem odczuwać kłucie w górnej części lewego jadra, właśnie tam gdzie mam żylaki. Po trzech dniach bolesne kłucie samo przeszło i od 2 miesięcy nie pojawiło się. Urolog stwierdził nieduże żylaki powrózka, kazał zrobić badania nasienia, okazało się że są w dolnej granicy normy. Jedynie ruchliwość plemników szybka A=3% wiec nieco mało. Urolog stwierdził że nic z tym nie należy robić, że wyniki są dobre. Ja się trochę tym martwię. Czy mam powody do obawy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 333 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi