Gość Załamany Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Panie doktorze. Co to za choroba - od poniedziałku mój stolec ma dziwny kształt spłaszczonego koła, elipsy. Przekrój jest symetryczny, jednak niepokoi mnie ten kształt. Po jednej stronie ma średnicę dobrą, a jak się go lekko o 90stopni obróci to jest srednica o połowę mniejsza. Czy to jest stolec ołówkowaty? Czy taki stan może być spowodowany, że coś mi narosło na jelitach? Dodatkowo kał jest luźniejszy, ale *trzyma* się całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Czasami konsystencja stolca może się zmieniać w zależności od trybu życia czy też diety. Raczej to co Pan przedstawia nie wskazuje na patologię. patrz strona: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ka%C5%82 W przypadku wątpliwości zgłoś się bezpośrednio do lekarza, wykona podstawowe badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Załamany Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 A czy stolec jaki mam to nie są początki stolca ołówkowatego przez zmniejszenie światła jelita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi