Gość jemiołka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Witam. Mam od niedawna bąblowicę wątroby. Słyszałam o wstrząsie anafilaktycznym po pęknięciu takiej torbieli. Jestem ciekawa, w jaki sposób można ustrzec się przed wstrząsem. Czy odpowiednia dieta wystarczy? Co jest bezpośrednią przyczyną pęknięcia bąblowca? Jakie czynniki mogą mieć na to wpływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Przyczyną pęknięcia torbieli mogą być znaczne powiększenie się jej rozmiarów, uraz. Przed wstrząsem nie uchroni się Pani dietą. To reakcja immunologiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jemiołka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Dziękuję bardzo za odpowiedź, tak strasznie trudno znaleźć cokolwiek na ten temat w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi