Gość ewa Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Od kilku lat choruję na refluks.okresowo biorę lek helicid20 , nie miałam jeszcze gastroskopii, od około2 tyg mam wzdęcia po jedzeniu ,pobolewania z lewej i prawej strony nadbrzusza, doszedł do tego brak apetytu ,lekarz przepisał mi helicid20 dwa razy dziennie,czy takie objawy wymagają koniecznie gastroskopii ,czy można w innym badaniu zdiagnozować czy to wrzody ,bo jestem przerażona widmem gastroskopii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Tylko gastroskopia wniesie pełen obraz choroby. Nie ma lepszej metody diagnostycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 idź lepiej na badanie - ja tez się bałam ale jak to przeczytałam gdzieś indziej *bycie po gastroskopii - bezcenne* *-) i w sume nie było źle chociaż miłe to stanowczo nie jest. poszukaj gdzie robią z cienką sonda 4-5 mm i może jak tak się boisz to zapytaj czy nawet na skierowanie możesz ew.dopłacić za znieczulenie ogólne lub czy z takim tez robią. głowa do góry. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Byłem na gastroskopii nie ma tragedji, nic nie znaleźli a problemy zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi