Gość Beata Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Mojemu 6-letniemu synkowi pękła kość ramieniowa (bez przemieszczenia. Dzisiaj, po 3 tygodniach, zdjęto mu gips i prześwietlono rękę. Ze zdjęcia wynika, że jest ok, ale ręka jest strasznie spuchnięta, boli i dziecko nie może nią ruszać. Czy mimo to można założyć, że z kością wszystko w porządku? Czy ręka może być aż tak spuchnięta i obolała? Jeśli tak, to co należy robić, aby szybciej *doszła do siebie*? Z góry bardzo dziękuję za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 To następstwo ucisku przez gips. Najlepiej zrobić porządny okład z kwaśnej wody lub użyć dużej ilości żelu Altacet. Obrzęk w przeciągu 1-2 dób powinien powoli ustępować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ann Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam Beato. Oczywiście to normalne, że ręka jest opuchnięta i boli. U niektórych trochę mniej u niektórych bardziej. Polecam smarowanie ramienia wodą z szarym mydłem.. 3 razy dziennie po 30 minut i oczywiście masaż ... jak najczęściej to możliwe ... skóra po zdjęciu gipsu jest sucha.. łuszczy się, a więc należy smarować oliwką dla dzieci ... pozdrawiam. *)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jk Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 mi lekarz kazał maczać w wodzie z solą leczniczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi