Gość Daria Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Odpowiedzi na to pytanie szukałam dosłownie wszędzie (mam na myśli fora internetowe). Mój problem polega na tym, że od paru tygodni co jakies 2 dni, czuję dokuczliwy ucisk w okolicy pępka (po prawo, po skosie w górę, jakies 2-3 cm). Ból nie powala mnie na kolana, ale daje o sobie stale znać. Czy to coś poważnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Oczywiście trudno na takie pytania odpowiadać bez badani bezpośredniego pacjenta. Najlepiej w tej sprawie wybrać się do lekarza. On po badaniu fizykalnym może od razu rozpoznana przyczynę dolegliwości (np. przepuklina pępkowa) lub zaleci dodatkowe badania (np. USG jamy brzusznej lub gastroskopia). Być może wyniki badań mogą być prawidłowo co by świadczyło o podłożu czynnościowym takich dolegliwości (przemijające samoistne kolki jelitowe). Nic innego nie pozostaje Pani tylko wizyta u lekarza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi