Gość Mateusz Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Miałem robiony zabieg plastyki napletka i wydłużenia wędzidełka refundowany przez nfz, ale jestem niestety nieusatysfakcjonowany (puściły szwy, w niektórych miejscach nierówno się zrosło, utrzymuje się mała oponka, wędzidełko często krwawiło), dlatego chciałbym sie zdecydować na poprawke, mam już umówioną konsultacje+zabieg (jednego dnia) w gabinacie prywatnym, ale nie moge uzyskać żadnego kontaktu do lekarza, który będzie mi wykonywał ten zabieg, chciałem po prostu spytać czy tak krótki okres czasu, 3 tygodnie pomiędzy pierwszym zabiegem, a poprawką, nie stanowi jakiegoś problemu i lekarz będzie mógł go wykonać, dodam, że teraz po 17 dniach zostały mi tylko może 2 szwy samorozpuszczalne, a tam gdzie puściły mi za wcześnie w trzech miejscach, niestety nadal wydzielają sie niewielkie ilości osocza i powstały duże przerwy pomiędzy napletkiem wewnętrznym, a zewnętrznym na linii szwu, ale cała reszta jest już raczej zagojona, nie mam obrzęku ani opuchlizny... poprawka w moim przypadku będzie się wiązała raczej z ponownym usunięciem skóry w miejscach, które sie jeszcze goją, tak żeby nie było śladów blizn po poprzednim zabiegu, czyli napletka będę miał jeszcze mniej, nie będzie to więc jego ponowne podszycie, czy w takim przypadku zabieg może być wykonany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Trudno mi określić bez badania czy w chwili obecnej można powtórnie operować. O tym musi zadecydować chirurg, który podejmie się zabiegu w Pana przypadku. Okres od zabiegu rzeczywiście jest krótki. Najczęściej odczekuje się 2-3 miesiące celem dokładnego wygojenia ran, ukształtowania się tkanek, aby móc konkretnie zadecydować o rodzaju zabiegu naprawczego. Musi Pan poczekać spokojnie na konsultację i dopiero po badaniu chirurga rozważyć dokładnie czas operacji oraz sposób w jaki będzie wykona. Bez oględzin bezpośredni nikt nie podejmie decyzji o dalszym sposobie postępowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi