Gość ela Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Witam serdecznie, niestety dopiero za kilka dni mam konsultację chirurgiczną i nie ukrywam,że niewiedza jest bardzo uciążliwaWięc w mairę możliwości prosze o pomoc... otrzymałam wynik TK jamy brzusznej: *Wątroba powiększona.W prawym płacie wątroby (s.7i 8) intensywnie wzmacniająca się zmiana w fazie tętniczej o wym 7,7x7x6cm z blizną środkową,izodensyjna w fazie frotnej-ogniskowy przerost guzkowy.W lewym płacie wątroby w fazie tętniczej uwidoczniło sie małe hiperdensyjne ognisko śr.7mm.Węzły okołoaortalne niepowiększone.W prawym dole biodrowym dwie gładkościenneprzylegające do siebie przestrzenie pllynowe(54x46x50mm i 55x38x30mm.Wolnego płynu w jamie brzusznej nie wykazano.* Ogniskowy przerost guzkowy-czytałam na tym portalu-wydaje sie nie groźny...ale czy możliwe że jest to bąblowiec watrobowy????co byłoby gorsze.?Z samych objawów to najbardziej bolesny jest ten dół biodrowy, wątroba rzadko zakłuje, i to nie mocno. prosze o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Ból zapewne nie pochodzi od przerostu guzkowego wątroby, tylko od struktur płynowych w prawym dole biodrowym. Na początku radziłbym skonsultować się z ginekologiem, bo z narządu rodnego może wychodzić patologia (przydatki prawe). Jeśli wszystko będzie dobrze ze strony ginekologicznej należy zastanowić się nad kolonoskopią. O tym musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Miałam już dwie konsultacje ginekologiczne-wykluczające jakiekolwiek zmiany własnie w drogach rodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi