Gość Marcin Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Cztery tygodnie temu zlamalem obojczyk (z przemieszczeniem) wylatujac przez kierownice quada. Po wizycie u chirurga w holandii, zapewniano mnie ze kosci bez zadnej ingerencji czlowieka powinny sie zrosnac. Po uplywie tego czasu na zdjeciu rentgenowskim widac ze jednak tak sie nie stalo. Oprocz tego dwa palce u tej reki caly czas mi dretwieja. Po konsultacji z lekarzem, dowiedzialem sie ze kosc bedzie jeszcze raz lamana i wzmacniana plytka. Mam pytania odnosnie tej opercji. Jak grozna jest ta operacja i czy kosci po wzmocnieniu plytka szybciej sie zrastaja? Mam 32 lata czterotygodniowego synka, zawodowo zajmuje sie sportem i tym razem chcialbym podjac sluszna decyzje. A moze jej nie robic, choc bol po czterech tygodniach jest nadal dosc silny. Moze jest jakas prywatna klinika w Polsce ktora specjalizuje sie w takich przypadkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Operacje takie są często przeprowadzane i raczej rzadko niosą ze sobą powikłania. Z uwagi na Pana młody wiek, aktywny tryb życia i powikłania (ucisk na nerw przez źle zrośniętą kość) radziłbym, aby Pan zdecydował się na tą operację. Takie wzmocnienie płytką spowoduje szybszy zrost kości, a co za tym idzie zrost zachowujący odpowiednie ukształtowanie anatomiczne. Takie zabiegi wykonuje się w każdym oddziale ortopedycznym w Polsce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 dzięki Stappler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkorar Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jak ma się taka operacja ? To jest zabieg kilkugodzinny ,jakieś znieczulenie dają czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Znieczulenie po którym odpływasz i budzisz się po 40 minutach jak nówka. Przynajmniej w moim przypadku tak było a złamanie miałem z przemieszczeniem i odłamem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi