Gość Monika C Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Przeprowadzono biopsję guza ok 2cm w piersi,wynik to nowotwór niezłośliwy wg lekarza prowadzącego należy zmianę usunąć,wyznaczono termin operacji ale zastanawia mnie czemu w badaniu USG nie wykryto guza,żadnych zmian,węzły chłonne również bez zmian. Które badanie jest bardziej wiarygodne i czy faktycznie powinnam się poddać zabiegowi,wyczuwam zmianę dłonią,więc czemu USG zaprzecza biopsji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Jeśli zmiana jest wyczuwalna ręką to trzeba wierzyć w badanie fizykalne a nie w badania dodatkowe jakim jest np. USG. Struktura guza może nie dawać żadnego echa odbiegającego od echa zdrowej tkanki sutka dlatego nie jest widoczna w USG. Należy tak jak powiedział lekarz zmianę usunąć w całości i poddać badaniu histopatologicznemu, aby mieć 100% pewność co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 ja rownież ide na usunięcie gozka w piersi ale mam nadzieje ze bedzie dobze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi