Gość Monika Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Pobolewał mnie brzuch z prawej strony w dole i bóle były coraz silniejsze, więc poszłam do ogólnego lekarza i dał mi skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia wyrostka robaczkowego. W szpitalu byłam 3 dni na obserwacji, podawano mi tylko antybiotyk i miałam robione badanie moczu i krwi które były dobre i usg dopochwowe i tez było ok. Lekarze powiedzieli że to moga być bóle wyrostkowe, zapalenie przydatków lub kłębuszkowe zapalenie wezła chłonnego, nie mam ani gorączki ani wymiotów. Wczoraj mnie wypisali do domu bo ból ustąpił ale dzisiaj zowu sie pojawił, nie miałam robionego usg brzucha, czy ono mogło by coś więcej wykazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 W zasadzie trudno powiedzieć czy badanie usg pokaże coś więcej, jednak powinno zostać wykonane. Nie ma czegoś takiego jak kłębuszkowe zapalenie węzła chłonnego. Może być kłębuszkowe zapalenie nerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi