Gość Sylwia Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Od dłuższego czasu mam powiększone węzły chłonne na szyi...największe są po prawej stronie potylicy,dodam,że nie bolą przy dotyku...wraz z ich powiększeniem zaczęła mnie boleć tylnia część głowy,miewam też sporadyczne bóle za uszami oraz pieczący ból w klatce piersiowej( a dokładnie ból płuca)...Udałam się do neurologa i wykonałam badania krwi.OB, badania na toksoplazmozę( wszystkie wyszły dobrze)...dodatkowo wykonałam rentgen górnego odcinka szyjnego...okazało się,ze mam wadę w budowie dysków szyjnych.Neurolog stwierdził,ze to właśnie to jest przyczyną moich dolegliwości,niestety nie zwrócił uwagi na dość spore węzły chłonne,które występują po lewej stronie szyi i na potylicy...Stąd moje pytanie,Czy możliwe jest,że przyczyną powiększenia węzłów jest wada w budowie dysków?? Bardzo mnie to martwi bo wiadomo,że z węzłami nie ma żartów...Ostatnio byłam u mojego lekarza rodzinnego,który (bez dotykania) stwierdził,że tych węzłów nie ma...*/nie wiem co dalej robić bo trochę to wszystko dziwne...Proszę o radę i z góry dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Powiększone węzły chłonne nie są wynikiem zmian w obrębie kręgosłupa. Raczej są wynikiem infekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Powiększone węzły szyjne są wynikiem stanu zapalnego w rejonie głowy (gardło, zatoki, migdałki, zęby) i szyi (np. krtań), a nie mają nic wspólnego z patologią w zakresie kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weronika Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 witam nazywam sie Weronika i tez mam problemy z węzłami ,znaczy z jednym po prawej stronie i jest to bardzo wyczówalne i duży , mam lat18 i jestem wielką panikarą i strasznie spanikowałam jak wyczułam ,odrazu czarne myśli że to rak albo coś takiego, chodziłam do lekarza ,laryngologa ,ale lekarz mi powiedział ze to jest nie grozne i przestałam chodzic . Znikła mi ta golka po jakims czasia ,ale znow ją mam wiekszą i jak przełykam sline to ją czuje , jeszcze nie bylam u lekarza b, bo sie boje że będzie krzyczal ze przerwalam leczenie . bardzo sie boje dentysty i mam 2 zeby zepsute i boje sie ich wyleczyć i moze to jest ta przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 1++ Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 1q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi